Постинг
24.10.2006 11:53 -
Специално за Бамбола
БОЗА Бозата е типично за България и Балканския регион гъсто, слабоалкохолно питие с възсладък или възкисел вкус. Приготвя се от различни брашна (ечемик, овес, царевица, пшеница), но най-качествена и най-вкусна е бозата от просено брашно. Предлагаме ви описание за приготвяне на боза в домашни условия. Рецептата е за 5 литра.
БОЗА | |
Необходими продукти |
|
Закваска за бозата | |
Необходими продукти |
|
Имаме основание да предполагаме, че би могла да се използва като прибавка малко мая, размита с вода и лъжичка захар и оставена да ферментира.
За да станете добър бозаджия, очевидно трябва да експериментирате. Да ти е сладко:)))))
mersi mersi, strahotna si, niama nachin shte varim boza.
Napravo me razplakvate, dnes edin turchin mi se zveri dokato mu obiasniavam kakvo tarsia i nakraia kazva che ...toi takiva raboti ne pie.....kakvi hora po sveta Boje. naistina blagodaria.
Zasega nauchih edno mestence v Paris kadeto prodavat :))) da vidim kade mie po-blizko, ama mai shte varim. Adski sam poshteliva :)
цитирайNapravo me razplakvate, dnes edin turchin mi se zveri dokato mu obiasniavam kakvo tarsia i nakraia kazva che ...toi takiva raboti ne pie.....kakvi hora po sveta Boje. naistina blagodaria.
Zasega nauchih edno mestence v Paris kadeto prodavat :))) da vidim kade mie po-blizko, ama mai shte varim. Adski sam poshteliva :)